Muzicianul rock, poetul şi actorul Piotr Mamonov, figură proeminentă a scenei din Rusia timp de mai multe decenii, a murit din cauza Covid-19 la vârsta de 70 de ani, potrivit Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mamonov a murit pe 13 iulie într-un spital din Moscova, după două săptămâni de la plasarea în comă indusă, conectat la ventilator, în urma diagnosticării cu Covid-19.

După ce a fondat grupul rock Zvuki Mu în 1982, Mamonov a devenit o emblemă a zonei underground din Moscova. El a cunoscut faima după ce restricţiile impuse cu privire la muzica rock şi cultura alternativă au fost ridicate, la finalul anilor 1980, ca parte a reformelor liderului de atunci, Mihail Gorbaciov.

Piotr Mamonov s-a îndreptat apoi şi spre actorie, făcând parte din distribuţia mai multor spectacole de teatru şi filme în anii 1990.

Devenind profund religios, la finalul anilor 1990, el s-a mutat într-un sat îndepărtat şi a lăsat în urmă scena culturală, însă a revenit cu succes în postura de actor, jucând în „Island” (2006) şi în „Tsar” (2009) ale lui Pavel Lungin.

În 2019, a suferit un atac de cord şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, a transmis condoleanţe, remarcând că Mamonov a interpretat personaje religioase în mod remarcabil datorită experienţei lui sprirituale.

Într-o scrisoare transmisă familiei artistului, ministrul rus al Culturii, Olga Liubimova, l-a caracterizat ca „strălucit, carismatic şi puternic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.