Consiliul Judeţean Buzău va lansa o licitaţie pentru realizarea unui bloc de locuinţe de serviciu destinate medicilor din Spitalul Judeţean. Clădirea urmează să fie ridicată pe locul fostei maternităţi şi investiţia va fi finanţată din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, consilierii judeţeni din Buzău au actualizat indicatorii din proiect pentru a putea lansa în licitaţie execuţia blocului care va asigura locuinţe de serviciu pentru medici. Actualizarea indicatorilor din proiect a fost necesară pentru realizarea unor caiete de sarcini în concordanţă cu preţurile actuale la materialele de construcţii care au crescut în ultima vreme şi de câteva ori.

"Ne pregătim de lansarea licitaţiei blocului de locuinţe de serviciu pentru medici şi a trebuit să facem anumite actualizări şi cum preţurile au crescut la materiale de construcţii am făcut aceste modificări ca să nu ne trezim cu un caiet de sarcini neactualizat şi să nu vină nimeni la licitaţie. Din nefericire, este o problemă la nivel european asta cu crescutul preţului la materiale şi aşteptăm să vedem încotro o luăm pentru că s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării şi se caută soluţii. De aceea a fost nevoie să modificăm astăzi anumiţi indicatori ca să avem toate datele actualizate la timp", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Totodată, Neagu a afirmat că majoritatea constructorilor cu care autoritatea judeţeană are contracte în derulare au transmis notificări că nu îşi vor putea duce la îndeplinire contractele ca urmare a creşterii preţurilor la materiale de construcţii.

"Marea majoritate a constructorilor au făcut notificări că nu îşi pot duce la îndeplinire contractele. Avem, de exemplu, o firmă la întreţinerea de vară a drumurilor, dar din fericire contractul se termină în toamna aceasta, iar firma nu a mai venit la lucru. Oamenii ne-au trimis o notificare în care nu le mai convin preţurile din motive obiective. Încă suntem în negociere, dar cel mai probabil se va ajunge la rezilierea de comun acord a contractului. Noroc că respectivul contract este pe final şi din toamnă putem face alte licitaţii pentru programul următor", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.