Talibanii susţin că au cucerit un post de frontieră-cheie cu Pakistanul, Spin Boldak, după o ofensivă de două luni, însă autorităţile afgane dezmint, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste miliţii fundamentaliste câştigă teren, în timp ce forţele afgane, susţinute de NATO, pierd teren, în paralel cu o retragere a trupelor străine din ţară.

”EŞECUL ACORDULUI”

În acest context al unei deteriorări a situaţiei securităţii, Franţa le-a cerut cetăţenilor francezi să părăsească Afganistanul.

ONU trage, la rândul său, un semnal de alarmă cu privire la o criză umanitară în Afganistan.

”Escaladarea conflictului antrenează o creştere a suferinţelor umane şi deplasări de civili. Eşecul acordului de pae din Afganistan, care ar fi putut îndigui violenţele actuale, va antrena noi deplasări atât în ţară, cât şi în ţări vecine”, avertizează un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

Aproximativ 270.000 de afgani au fost deplasaţi în ţară, de la începutul lui 2021, din cauza insecurităţii şi violenţelor.

ONU avertizează că alte mii de refugiaţi ar putea părăsi ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.