Judeţul Vrancea a ajuns incidenţă zero, după ce timă de două săptămâni nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare cu coronavirus. Prefectul judeţului, Gheorghiţă Berbece, le-a transmis locuitorilor că, după 16 luni de pandemie, se pot bucura de viaţă, însă i-a îndemnat la prudenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut, miercuri, de prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

"Stimaţi vrânceni, vreau să împart cu dumneavoastră bucuria ce-o trăiesc astăzi, când, la nivelul judeţului Vrancea, au trecut 14 zile de la ultimul caz înregistrat cu Covid-19. După 16 luni istovitoare, cu strădania vaccinatorilor şi cu aportul celor vaccinaţi, ne putem bucura (prudent) de tot ce ne oferă viaţa. Să ne însuşim această grea lecţie de viaţă, să fim cu multă prudenţă şi să acţionăm preventiv respectând recomandările medicilor şi ale autorităţilor. Mulţumesc celor care au înţeles, au sprijinit şi au acceptat vaccinarea!", a afirmat, miercuri, prefectul.

Deşi judeţul nu mai are de două săptămâni nici un caz nou de infectare cu coronavirus, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică recomandă în continuare populaţiei vaccinarea anti-COVID.

"DSP Vrancea recomandă în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară şi distanţare interpersonală, precum şi reglementările în vigoare impuse, în vederea prevenirii şi limitării extinderii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2", a transmis DSP Vrancea.

La nivelul judeţului Vrancea, de la debutul pandemiei de coronavirus, s-au infectat 10.693 de persoane, iar 492 au decedat. 

Până la data de 13 iulie, la nivelul judeţului au fost administrate 114.302 doze de vaccin anti-COVID, din care pentru doza 1 –62.219 iar pentru doza a doua 52.083.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.