Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2020, cu 27%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020 au crescut pe ansamblu cu 27%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+37,5%), industria bunurilor intermediare (+32,7%) şi în industria bunurilor de capital (+27%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,2%”, a iinformat INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, au scăzut, pe ansamblu, cu 5,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-11,7%), industria bunurilor de capital (-9,5%) şi în industria bunurilor de uz curent (-3,8%). Creştere a înregistrat industria bunurilor intermediare (+1,6%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut, pe ansamblu, cu 52,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+65,3%), industria bunurilor de capital (+52,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+34,2%) şi în industria bunurilorde uz curent (+12,6%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.