Şaptesprezece persoane au murit în urma surpării parţiale a unui hotel în oraşul chinez Suzhou (est), pottrivit preseioficiale chineze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 23 de oameni au fost găsiţi între dărâmături, dintre care şase au supravieţuit.

Guvernul provinciei Jiangsu, în care se află Suzhou, a anunţat o anchetă în vederea stabilirii cauzelor surpării.

Drama a avut loc luni în acest mare oraş turistic şi istoric, cu 12 milioane de locuitori, situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Shanghai.

Un bilanţ anterior anunţa opt morţi şi nouă persoane date dispărute. Moartea acestor nouă persoane, despre care nu existau veşti, a fost confirmată miercuri, potrivit postului public de televiziune CCTV.

Persoanele scoase în viaţă dintre dărâmături se aflau la spital în stare stabilă, potrivit postului.

Hotelul Siji Kaiyuan, din gama medie, a fost deschis în 2018 şi avea 54 de camere şi o sală de banchet, potrivit unei descrieri a localului pe site-ul de rezervări turistice Ctrip.

CCTV a difuzat marţi imagini cu salvatori în echipament portocaliu, care îndepărtau bucaţi mici de moloz cu mâna sub o structură metalică dezarticulată.

Imobile se surpă frecvent în China, iar anchete relevă de obicei o nerespectare a normelor de construcţie.

În martie 2020, un hotel rechiziţionat ca loc de carantină împotriva epidemiei covid-19 s-a surpat, în oraşul de coastă Quanzhou (est), iar 29 de persoane au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.