Enel Green Power España a anunţat mari că a semnat un acord pan-european de achiziţie a energiei virtuale (VPPA) pe 10 ani, pentru energie complet regenerabilă, cu compania farmaceutică internaţională Johnson & Johnson pentru 270 GWh pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

VPPA semnat de Enel Green Power España şi Johnson & Johnson este un acord financiar care nu necesită furnizare fizică de energie. Acesta oferă acoperire financiară a preţurilor şi garanţii legate de producţia de energie în centralele pe energie regenerabilă. VPPA-urile permit tuturor tipurilor de afaceri să profite de energia regenerabilă la scară comercială, beneficiind în acelaşi timp de flexibilitatea unei soluţii personalizate.

”Enel Green Power España a semnat un acord pan-european de achiziţie a energiei virtuale (VPPA) pe 10 ani, pentru energie complet regenerabilă, cu compania farmaceutică internaţională Johnson & Johnson pentru 270 GWh / an proveniţi dintr-o capacitate de 104 MW. Acest VPPA va produce efecte din ianuarie 2023 şi, alături de alte acorduri semnate anterior de compania farmaceutică internaţională, vor asigura energie 100% regenerabilă pentru Johnson & Johnson în Europa până în 2023”, informează Enel.

Compania precizează că este un pas înainte important către obiectivul de a asigura 100% energie electrică regenerabilă la nivel global până în 2025.

„Suntem foarte bucuroşi să semnăm acest acord cu Johnson & Johnson şi să devenim Green Enablers. Acordul de cumpărare a energiei virtuale este un instrument fundamental în demersul Johnson & Johnson de a-şi asigura energie 100% regenerabilă în Europa până în 2023. Acest acord inovator, ce implică o combinaţie de energie eoliană şi solară, arată posibilităţile pe care PPA-urile virtuale pan-europene le pot oferi companiilor, stimulând activităţile în domeniul sustenabilităţii şi în lupta împotriva schimbărilor climatice pe tot continentul”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power şi directorul liniei de afaceri a Enel Global Power Generation.

Energia prevăzută în VPPA va fi produsă în trei centrale pe energie regenerabilă care se află în prezent în construcţie, creând un mix energetic hibrid care va combina sursele solare şi eoliene. 85% din energie va proveni de la parcurile eoliene Campillo II şi III, care fac parte dintr-un cluster situat în provincia spaniolă Cuenca, a cărui construcţie va începe în ultimul trimestru al anului 2021. Restul de 15% va fi asigurat de centrala fotovoltaică Veracruz de 47 MW, care se află în Badajoz. Prin acest acord, energia regenerabilă furnizată Johnson & Johnson va evita emisia anuală a circa 130.720 tone de CO2 în atmosferă.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, dezvoltă şi operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial şi este prezent în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de circa 49 GW şi un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidroelectrică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.