Unul dintre cei doi americani haitieni arestaţi în Haiti cu privire la o presupusă implicare în asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse, săptămâna trecută, a fost un informator al agenţiei americane de luptă împotriva traficului de droguri (Drug Enforcement Administration, DEA), potrivit unui reprezentant al instituţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile haitiene au arestat săptămâna trecută doi americani de origine haitiană, Joseph Vincent şi James Solages, acuzaţi de faptul că participat împreună cu 26 de cetăţeni columbieni la operaţiunea în care a fost asasinat şeful statului haitian.

Reprezentantul DEA, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a refuzat să precizeze care dintre cei doi bărbaţi a fost informatorul agenţiei federale americane.

El precizează, în schimb, într-un e-mail, că suspectul a contactat DEA, în urma asasinării lui Jovenel Moïse.

DEA, precizează această sursă, l-a sfătuit pe acesta să se predea autorităţilor haitiene.

”Aceşti indivizi nu au acţionat în contul DEA”, subliniază oficialul citat.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii americane, suspectul nu era un informator activ la momentul asasinării lui Jovenel Moïse.

Joseph Vincent şi James Solages le-au declarat anchetatorilor că ei erau traducătorii grupului de columbieni şi că aceştia deţineau un mandat de arestare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

În momentul în care au sosit, susţin ei, Jovenel Moïse era deja mort.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.