Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, marţi, ”concursuri pe bune” şi precizează că – instituţia scoate la concurs 28 de posturi de execuţie, pentru care pot aplica şi personae fără experienţă, dar care să fie ”bine pregătiţi şi implicaţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm să atragem profesionişti în Minister: astăzi scoatem la concurs 28 de posturi de execuţie în această instituţie, pentru care avem nevoie de oameni bine pregătiţi şi implicaţi”, anunţă, marţi, ministrul Cătălin Drulă, precizând că vor fi ”concursuri pe bune”.

MInistrul precizează şi domeniile în se caută oameni, fie proaspăt absolvenţi de facultate, fie persoane cu ani de experienţă în spate: feroviar, naval şi rutier; strategii şi politici publice; analize în domeniul transporturilor; juridic; economic; relaţii internaţionale; informatizare; control; medical.

”Îi asigur pe cei care doresc să se înscrie că aceste concursuri se vor organiza corect, transparent şi că singurul „avantaj” pe care poate să îl aibă un candidat este o pregătire temeinică pentru postul respective. Toţi candidaţii vor avea probe eliminatorii de limbă străină şi de operare pe calculator. Subiectele de la proba scrisă se vor baza, în primul rând, pe studii de caz şi speţe care să testeze capacitatea de analiză şi sinteză, de rezolvare de probleme, de identificare de soluţii şi de gândire critică”, a maiptul  transmis ministrul.

Acesta explică faptul că, pentru a elimina orice risc, subiectele pentru proba scrisă vor fi extrase aleatoriu, chiar înainte de examen, dintr-o baterie mai amplă de subiecte, prin platforma special creată de ANFP.

Interviurile vor testa capacitatea candidaţilor de a lucra în echipă, de a comunica, de a-şi organiza munca şi de a inova.

”Aşa că îi invit să îşi depună dosarele pe cei:

  • corecţi, care dorm liniştiţi seara, când îşi pun capul pe pernă;
  • puternici, care nu se lasă doborâţi de prima piedică ieşită în cale;
  • idealişti, care cred că şi faptele mărunte pot schimba în bine ţara;
  • muncitori, care au mândria lucrului bine făcut;
  • rezistenţi, care insistă, chiar şi când sistemul le pune beţe-n roate;
  • vizionari, care gândesc „outside the box” şi găsesc soluţii noi la probleme vechi;
  • săritori, care nu uită să fie colegi de nădejde şi să dea o mână de ajutor la nevoie;
  • echilibraţi, care pot să facă un pas înapoi şi să privească din toate unghiurile o problemă;
  • pasionaţi de infrastructură, în toate formele ei.

Doar aşa putem să schimbăm în bine administraţia publică”, a mai transmis MINISTRUL.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.