Zeci de persoane au participat, duminică, la protestul organizat de mai multe asociaţii la Palatul Cotroceni şi au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să intevină pentru a salva Roşia Montană. ”Uniţi, salvăm Roşia Montană” au scandat protestatarii. ”Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere”, transmit organizaţiile care au dus şi un elefant la protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane au participat, duminică, la Palatul Cotroceni, la un protest organizat de Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montană în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace şi Evoluţie în instituţie.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Oamenii au avut steaguri cu mesajul ”Roşia Montană, în UNESCO” dar şi mesaje pentru preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Protestatarii au scandat ”Uniţi, salvăm Roşia Montană”. 

”Se împlinesc aproape 20 de ani de când am participat la primul protest pentru Roşia Montană”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii au cerut preşedintelui să-şi exercite rolul de mediator şi să intervină pentru salvarea Roşia Montană.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

”Îi cerem preşeditelui Klaus Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern”, transmit organizatorii, care vor ca dosarul pentru includerea sitului Roşia Montană în patromoniul UNESCO să nu fie retras.

Dosarul trebuie discutat la finalul lunii iulie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.