Ministerul Culturii a anunţat că a semnat, pe 8 iulie, primele trei contracte de finanţare ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfăşurării programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor trei contracte este de 22.503.267 de lei, iar beneficiarul este Municipiul Timişoara.

„Transformarea Timişoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării oraşului, a administraţiei, a managementului operatorilor culturali şi a oricărui factor direct implicat. Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism şi chiar parteneriate de lungă durată, cu beneficii directe atât pentru timişoreni, cât şi pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate sunt cele care pot trece testul timpului şi care asigură sustenabilitatea acţiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Obiectivele de investiţii care vor fi finanţate sunt: reabilitarea cinematografului Dacia, a cinematografului Victoria şi transformarea unei clădiri din spital de dermatologie în spaţiu multicultural.

Reabilitarea cinematografului Dacia - Valoarea contractului este de 6.317.870 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus.

Reabilitarea cinematografului Victoria - Valoarea contractului este de 4.660.281 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.

Refuncţionalizare clădire din spital de dermatologie în spaţiu multicultural - Valoarea contractului este de 11.525.116 lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 21.327.879,08 lei cu TVA inclus.

Cele trei obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii. Contractele pentru investiţiile finanţate multianual încheiate între Ministerul Culturii şi Municipiul Timişoara au o durată de maxim 2 ani. Contractele urmează să fie semnate şi de Municipiul Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.