Un cutremur de magnitudinea 5,9 a avut loc în apropiere de frontiera Californiei cu Nevada şi a fost resimţit la Sacramento, însă nu au fost raportate pagube, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesimul a avut loc în nordul Californiei, la aproximativ 75 de kilometri de Carson City, un oraş situat în statul vecin Nevada, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

El a fost urmat de replici minore, resimţite într-o parte a celor două state americane din Vest.

”Resimţim un cutremur la Sacramento. A durat cam 20 de secunde. Obloanele şi lustra s-au zgâlţâit”, a scris pe Twitter un jurnalist de la San Francisco Chronicle, Dustin Gardiner.

Serviciile de urgenţă de la biroul guvernatorului Californiei au anunţat că ”supraveghează activ situaţia”.

”Nu există informaţii despre pagube sau victime, însă este vorba despre o situaţie care evoluează rapid, iar mai multe detalii vor fi cunoscute în orele următoare”, au anunţate ele pe Twitter.

Potrivit USGS, victime sau pagube sunt puţin probabile, având în vedere locul epicentrului şi magnitudinea cutremurului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.