Ancheta cu privire la uciderea în weekend a lui Samuel Luiz, un tânăr homosexual, care a provocat un val de indignare în Spania, a condus la arestarea a patru suspecţi, anunţă joi poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samuel Luiz, un infirmier brazilian în vârstă de 24 de ani, a fost găsit inconştient în apropierea unui club de noapte, la Coruña, în nord-vestul Spaniei, după ce a fost bătut crunt.

Salvatori nu au putut să-l reanime, iar tânărul a murit sâmbătă dimineaţa din cauza rănilor. Vestea morţii sale a declanşat o serie de manifestaţii şi de reacţii politice în întreaga ţară.

Poliţia a declarat joi AFP că o a patra persoană - un tânăr în vârstă de 20 de ani - suspectat de crimă a fost arestat.

Suspectul este ”un prieten al celorlalţi trei” suspecţi care, la fel ca aceştia, ”nu cunoşteau victima”.

Pentru moment, conducătorii anchetei nu conchid că este vorba despre o crimă homofobă, iar ”toate ipotezele” rămân deschise.

Samuel Luiz a fost bătut în stradă, de către mai multe persoane, pe o distanţă de 200 de metri.

Presa locală scrie că rezutatul autopsiei arată că tânărul a murit din cauza unui traumatism cranian cauzat de o lovitură cu piciorul în cap.

Tatăl tânărului, Maxsoud Luiz, a declarat postului spaniol Antena 3 că fiul său se afla împeună cu trei prieteni la momentul faptelor.

Rudele victimei consideră că agresori au acţionat din cauza homofobiei, l-au bătut şi l-au insultat.

Indignarea în Spania a fost cu atât mai mare, cu cât această crimă a avut loc la sfârşitul săptămânii Gay Pride.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.