Catalonia închide - la sfârşitul acestei săptămâni - discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise şi cere prezentarea unui test negativ covid-19 PCR sau dovezii vaccinării anticovid în vederea participării la evenimente în aer liber la care sunt prezente peste 500 de persoane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ a fost făcut de către o purtătore de cuvânt a Guvernului autonom catalan, Patricia Plaja, în vederea unei opriri a unei creşteri ”exponenţiale” a cazurilor de covid-19 înregistrată în ultimele zile - în principal în rândul tinerilor - în această regiune din nord-estul Spaniei.

”Situaţia epidemiologică în Catalonia este extrem de complicată”, a avertizat Patricia Plaja, iar ”numărul cazurilor creşte într-un ritm exponenţial, foarte suprior celui pe care-l putem tolera”.

”Pandemia nu s-a terminat, noile varinate sunt foarte contagioase şi avem în continuare părţi importante ale populaţiei care nu s-au vaccinat. Nu putem pretinde că am învins virusul”, a avertizat ea.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan s-a pronunţat în favoarea unei reimpuneri a obligaţiei de a purta masca de protecţie, subliniind însă că această decizie nu este însă de comptenţa Guvernului autonom catalan.

În Spania, purtarea măştii în exterior nu mai este obligatorie de la 26 iunie.

ALTE REGIUNI URMEAZĂ SĂ REMPUNĂ RESTRICŢII

Epidemiologul-şef de la Ministrul spaniol al Sănătăţii Fernando Simon a recunoscut luni că datele ”nu sunt deloc bune”, în contextul unei rate a incidenţei de 600 în rândul celor mai tineri spanioli şi de peste 200 în rândul populaţiei generale.

Având vedere această deteriorare a situaţiei sanitare, mai multe regiuni au anunţat că au în vedere să strângă şurubul şi să reimpună restricţii sanitare.

În afară de Catalonia, Navara (nord) a anunţat măsuri limitate - începând de miercuri -, iar Andaluzia (sdu) ar putea face la fel.

Campania de vaccinare accelerează - 40,3% dintre cei 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19, iar peste jumătate (55,9%) au fost vaccinaţi cu o doză de vaccin anticovid.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări în Europa şi înregistrează 81.000 de morţi din cauza covid-19 şi peste 3,8 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.