Miliardarul britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic, a declarat că este nerăbdător să ajungă duminică în spaţiu şi că nu există o rivalitate în acest sens cu Jeff Bezos, care plănuieşte o astfel de călătorie cu propria sa companie, Blue Origin, pe 20 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, la emisiunea „Today” de la NBC, Branson a spus: „La acel moment, vom fi devenit astronauţi. Mă voi ciupi din nou şi din nou”.

Virgin Galactic a anunţat joia trecută că va încerca să lanseze următorul zbor spaţial de testare, pe 11 iulie, la bord aflându-se Branson şi alte cinci persoane.

Astfel, britanicul va ajunge în spaţiu înaintea americanului Bezos, fondatorul Amazon având planul să facă o astfel de călătorie peste două săptămâni.

Branson a declarat că nu este vorba despre o rivalitate: „Ştiu că nimeni nu mă crede când o spun, dar, sincer, nu există o competiţie”.

Richard Branson a fondat Virgin Galactic în 2004, pentru a se concentra pe turismul spaţial.

O analiză a celui de-al treilea zbor în spaţiu al companiei sale, efectuat în luna mai - până la 88,5 kilometri altitudine - a arătat că totul a mers bine şi a deschis calea pentru a obţine permisiunea Federal Aviation Administration (FAA) necesară.

Mai mult de 700 de oameni au rezervat deja un loc pentru o astfel de călătorie cu Virgin Galactic. Iniţial, un bilet a costat 250.000 de dolari, dar este aşteptat ca preţul să crească odată ce compania va accepta din nou rezervări.

Alături de Branson se vor afla trei specialişti ai Virgin Galactic: instructorul şef astronaut Beth Moses, inginerul Colin Bennett şi vicepreşedintele Sirisha Bandla. Piloţii Virgin Galactic Dave Mackay şi Michael Masucci vor conduce aeronava VSS Unity.

Compania a anunţat că va transmite în direct zborul spaţial, inclusiv pe Twitter, YouTube şi Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.