Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a afirmat că România a donat până în prezent peste o jumătate de milion de doze de vaccin către Republica Moldova, Serbia şi Ucraina şi a oferit Ambasadei Argentinei 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru vaccinarea lotului de rugby al acestei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Au demarat şi acţiuni de donare şi revânzare de doze de vaccin. Aş menţiona principalele activităţi în acest sens. Până acum România a donat Republicii Moldova în cinci tranşe peste 400 de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca. La fel Serbiei 50.400 de doze şi către Ucraina – 100.800 de doze, donaţie care este în curs de finalizare. Deci până în momentul de faţă România a adunat 556.800 de doze de vaccin.  Suplimentar, Ambasadei Argentinei i-au fost donate 30 de doze de vaccin  Johnson & Johnson, sprijinul pentru imunizarea lotului naţionalei de rugby a Argentinei”, a  declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că a fost finalizată procedura prin care România va vinde către Danemarca peste un milion de doze de vaccin.  
“Cu privire la vânzări, până în momentul de faţă a fost finalizată finalizat procesul cu Danemarca căreia îi vom vinde un milion 1.170.000 de doze de vaccin. Este o muncă în echipă a ministrului Sănătăţii cu Ministerul Afacerilor Externe şi celelalte instituţii care gestionează politica externă a României şi pe măsură ce o să avem informaţii noi şi o să fie finalizate acorduri diplomatice, o să vi le comunicăm”, a mai afirmat Andrei Baciu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.