Bilanţul victimelor dramei de la Surfside a crescut la 28 de morţi, după descoperirea unui corp în dărâmăturile imobilului Champlain Tower, care s-a surpat, după ce demolarea părţii clădirii rămase în picioare a permis o extindere a căutărilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

La 11 zile de la surparea imobilului de 12 etaje, 117 persoane erau date în continuare dispărute.

La faţa locului, căutările continuau, în pofida faptului că şansele de a maigăsi eventuali supravieţuitori sunt ”aproape zero”, potrivit unui oficial, relatează AFP.

Cea mai mare parte a Champlain Towers South s-a surpat în noaptea de 24 iunie, una dintre cele mai mari catastrofe urbane din istoria Statelor Unite.

Odată cu apropierea furtunii tropicale Elsa, însoţită de rafale violente de vânt, autorităţile au demolat ceea ce a mai rămas din clădire, considerată prea instabilă.

Această demolare controlată a avut loc duminică seara şi s-a desfăşurat ”exact cum s-a prevăut”, a anunţat într-o conferinţă de presă primarul comitatului Miami-Dade Daniella Levine.

”Căutările au fost reluate deplin” luni, în zone inaccesibile anterior, a precizat ea.

Ea a anunţat după aceea că s-a găsit un corp, după ce alte trei corpuri au fost găsite anteror.

La 11 zile de la surpare, şansele de a găsi supravieţuitori sunt ”aproape zero”, a recunoscut un expert care conduce o echipă de căutare israeliană, Golan Vach, intervievat de postul Local 10.

”Încercăm să fim optimişti, dar şi realişti”, a declarat el.

”Circumstanţele sunt prea dificile pentru a spune, în mod profesionist, că credem că avem şanse bune să găsim pe cineva în viaţă”, a declarat Golan Vach.

Un singur supravieţuitor, un adolescent, a fost scos în viaţă dintre dărâmături, în primele ore ale operaţiunilor de salvare.

Niciun alt supravieţuitor nu a fost găsit, în pofida unei mobilizări a salvatorilor, veniţi din întreaga ţară, Israel şi Mexic.

Între persoanele date dispărute se află zeci de latino-americani originari din Argentina, Columbia, Paraguay, Chile şi Uruguay.

Surparea rămâne în continuare neexplicată, în unor întrebări cu privire la întreţinerea structurii, lucrări de construcţie în apropiere şi creşterea nivelului apei.

Un raport releva în 2018 ”pagube structurale majore” şi ”fisuri” în subsolul clădirii, potrivit unor documente publicate de Primăria din Surfside.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.