Cehia a produs, duminică, una dintre marile surprize ale calificărilor pentru turenul olimpic de baschet, învingând, cu scorul de 97-72, Grecia, în finala grupei preliminare de la Victoria (Canada).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cehii au reuşit o calificare în premieră la JO de la Tokyo, după ce au trecut în semifinale de ţara gazdă, Canada, cu 103-101.

La Kaunas, Slovenia, campioana europeană en titre, cu jucătorul Luca Doncici de la Dallas Mavericks cel mai bun de pe teren (31 puncte, 11 recuperări şi13 pase decisive), a învins, cu 97-85, gazda grupei preliminare, Lituania. Şi Slovenia va fi pentru prima dată la JO, în timp ce Lituania va lipsi în premieră de la întrecerea olimpică.

O altă surpriză a avut loc la Belgrad, unde Italia a trecut, în finală, cu 102-95, de gazda grupei, Serbia, lipsită de Nikola Jokici de la Denver Nuggets, MVP-ul ultimului sezon al NBA. Italia participă pentru prima dată la JO după ediţia de la Atena, din 2004, când a cucerit argintul olimpic.

La Split, în Croaţia, Germania a obţinut biletele pentru JO după ce a învins, în ultimul act al grupei preliminare, cu scorul de 75-64, Brazilia. Germanii sunt la JO pentru prima dată din 2008.

Astfel, în acest moment se cunsoc cele trei grupe ale turneului olimpic de la Tokyo (25 iulie - 7 august).

Grupa A - Iran, Franţa, SUA, Cehia;

Grupa B - Australia, Germania, Italia, Nigeria;

Grupa C - Argentina, Japonia, Spania, Slovenia.

În sferturi se califică primele două clasate şi cele mai bune două formaţii de pe locurile 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.