Patru persoane au murit în urma unui incendiu care a devastat în regiunea montană Troodos, pe insula Cipru, au anunţat duminică autorităţile, preşedintele evocând cea mai gravă catastrofă din istoria recentă a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care a izbucnit sâmbătă în nordul oraşului portuar Limassol, a cuprins principalul plămân verde al acestei ţări din Uniunea Europeană.  

Pompierii au reuşit duminică dimineaţa să controleze flăcările, dar se tem de o nouă repriză din cauza vânturilor violente. 

Patru trupuri carbonizate au fost descoperite în apropiere de satul Odos, în districtul Larnaca (sud), a declarat jurnaliştilor ministrul de Interne, Nicos Nouris.                

Aceste cadavre urmează să fie identificate, a precizat el, adăugând că ar putea fi vorba de cetăţeni egipteni daţi dispăruţi de sâmbătă. 

Potrivit ziarului Phileleftheros, trupurile au fost găsite la 400 de metri de vehiculul lor carbonizat. 

Un bărbat de 67 de ani, suspectat că ar fi provocat incendiul, a fost arestat. 

Situată în sud-estul bazinului mediteranean, Cipru cunoaşte frecvent incendii de păsure de-a lungul perioadei estivale, din iunie până în octombrie, sub temperaturi caniculare. 

Preşedintele Nicos Anastasiades a mers dimineaţă la centrul de gestionare a crizei din satul Vavatsinia, aflat la câţiva kilometri de estul incendiului, înainte de a ajunge în zone devastate de flăcări. 

Incendiul este "cel mai mare" înregistrat pe "insulă din 1974", a scris pe Twitter preşedintele. "Vieţi, proprietăţi, terenuri şi păduri au fost pierdute. Guvernul va ajuta imediat victimele şi apropiaţii lor", a promis preşedintele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.