Un sportiv din echipa olimpică de volei a Serbiei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea în Japonia, cu trei săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, informează marca.com, care citează agenţia EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este al treilea caz cunoscut de acest fel, au anunţat, duminică, autorităţile sanitare japoneze. Sportivul este unul dintre cei cinci membri ai delegaţiei care a ajuns sâmbătă în arhipelag şi a ieşit pozitiv după un test antigen efectuat pe aeroportul Haneda din Tokyo.

Sportivul în cauză a fost izolat, iar celelalte patru persoane au fost transferate la facilităţile desemnate de guvernul japonez. Echipa plănuia să călătorească în oraşul Nanto, în prefectura Toyama, la nord-vest de Tokyo, unde ar fi trebuit să petreacă săptămânile dinaintea începerii competiţiei olimpice pentru a se antrena.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la sosirea unei părţi a delegaţiei ugandeze, la 19 iunie. Acest prim caz, un antrenor, a provocat nelinişte şi a condus la o înăsprire a controlului delegaţiilor olimpice la frontieră, dat fiind că după cel detectat la aeroport a fost găsit pozitiv un al doilea membru al echipei ugandeze, căruia i s-a permis să călătorească într-un autobuz privat până în oraşul Izumisano, udne era programat cantonamentul. Şoferii şi mai mulţi oficiali municipali au trebuit să fie plasaţi în carantină după aceea.

Cazurile de mai sus sunt singurele de acest tip care s-au înregistrat până acum. În ultimele săptămâni, echipe şi sportivi din Singapore, Danemarca, Argentina şi Portugalia au ajuns în Japonia fără probleme. Numai la 1 iulie, peste 500 de persoane implicate în aceste jocuri au ajuns în arhipelag şi toate au avut rezultate negative, conform Comitetului Olimpic Internaţional (COI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.