Preşedintele interimar al PNL Timiş Alin Nica a declarat că vor urma măsuri de sancţionare în filială, chiar excluderi din partid, după scandalul de la conferinţa de alegeri a PNLTimişoara. Nica a mai anunţat că va face plângeri penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am hotărât astăzi să amânăm alegerile de la organizaţia municipală Timişoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal, încât nu mai erau asigurate condiţiile de desfăşurare, conform statutului şi conform legii, a acestor alegeri, pentru că oameni care nu aveau drept de vot, unii din Lugoj, au forţat intrarea în sala în care se desfăşura conferinţa de alegeri şi au perturbat serios buna desfăşurare a acestora. Nu avem certitudinea că unii dintre ei chiar erau membri ai PNL, de fapt nici nu îi cunoaştem, nici nu ştim cine sunt şi, evident, nu erau pe convocator şi, în consecinţă, nu aveau dreptul de a fi în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea însemnelor partidului, ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav. Am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au instigat sau au săvârşit aceste fapte grave. Ceea ce pot să spun este că aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL şi, în consecinţă, voi propune sancţiuni în conformitate cu statutul PNL. Eu şi colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente şi practici ale unor oameni rău intenţionaţi care pot face aşa ceva fără să se gândească la partid şi să discrediteze organizatia noastră", a declarat Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş.
 
El a mai spus că în sală se afla ministrul Oros şi a adăugat că are impresia că se forţează prin violenţă o decizie a organizaţiei judeţene în privinţa competiţiei de la nivel naţional din partid.
 
„Mai vreau să semnalez prezenţa în sală a ministrului Oros (al Agriculturii, n.r.) şi declaraţiile pe care le-am citit recent, cum că domnul Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfăşurare în Filarmonică, dar nestatutar… Îmi lasă impresia că se forţează prin violentţă o decizie a filialei Timiş în ceea ce priveşte competiţia naţională. Eu cred că este inacceptabil ca o minoritate să împiedice desfăşurarea unei adunări statutare şi, în consecinţă, vom discuta în BPJ paşii de urmat pentru revenirea la ordine şi pentru organizarea, la o dată ulterioară,  atunci când condiţiile pentru desfăşurarea acestor alegeri vor fi îndeplinite:, a precizat Nica.
 
Alegerile pentru desemnarea preşedintelui PNL Timişoara, care urmau să se desfăşoare sâmbătă, au fost suspendate şi urmează să fie reprogramate, după ce susţinătorii celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş s-au luat la ceartă. Ulterior, a fost formată o nouă comisie de alegeri, iar Raul Ambrus a fost ales preşedinte al organizaţiei, cu votul majorităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.