Două proiecte de hotărâre vor fi supuse aprobării consilierilor locali din Timişoara, iar acestea prevăd ca toţi angajaţii cu funcţii în Primăria Timişoara, inclusiv primarul Dominic Fritz, să fie obligaţi să işi publice diplomele de studii, dar şi domiciliul. La nivelul Prefecturii Timiş a fost depusă o sesizare prin care se solicită verificarea domiciliului edilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cele două proiecte de hotărâre sunt iniţiate de consilierul local al PRO România Marius Craina, în primăvara acestui an, însă abia acum proiectele au fost postate pe site-ul Primăriei Timişoara şi urmăresc promovarea transparenţei instituţionale în cadrul municipalităţii.
 
Prin primul proiect de hotărâre ”se instituie obligaţia ca primarul, viceprimarii, consilierii personali ai acestora şi toţi angajaţii cu funcţii de conducere să-şi publice pe site-ul oficial al Primăriei Timişoara fotocopii după anumite acte de studii: diplomă de bacalaureat, diplomă de licenţă, diplomă de master (dacă e cazul) şi diplomă de doctor (dacă e cazul)”. 
 
Al doilea proiect prevede ”publicarea dovezii domiciliului aleşilor locali ai UAT Timişoara”.
 
Astfel, dacă proiectele vor fi aprobate de consilierii locali, primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Laţcău, Cosmin Tabăra, consilierii personali ai acestora, dar şi alţi angajaţi cu funcţii de răspundere din cadrul Primăriei Timişoara vor trebui să posteze pe siteul oficial al municipalităţii fotocopii după toate diplomele, dar şi după cărţile de identitate, cu protejarea datelor cu caracter personal.
 
Domiciliul lui Dominic Fritz, care este cetăţean german, este obiectul unei cercetări la nivelul Prefecturii Timiş, după ce, zilele trecute, o persoană a depus o sesizare prin care cere să se verifice dacă domiciliul primarului este în Timişoara.
 
În repetate rânduri, fostul primar al municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, a semnalat că Dominic Fritz nu ar avea domiciliul în Timişoara şi, deci, conform legii, nu poate ocupa funcţia de primar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.