Alianţa armeană, coaliţia opoziţiei condusă de către fostul preşednte Robert Kocharian, a sesizat Curtea Consttuţională, căreia îi cere să anuleze rezutatul alegerilor legislative de la 20 iunie, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Contractul Civil al al premierului în exerciţiu Nikol Paşinian a obţinut o victorie, cu 53,91% din voturile exprimate în scrutin, iar coaliţia lui Kotcharian a obţinut 21,9%.din voturile exprimate.

Observatori din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au apreciat că alegerile au fost pluraliste şi bine organizate per ansamblu.

Nikol Paşinian a provocat alegeri legislative anticipate, cu scopul de a linişti o criză politică după ce forrţele armene au pierdut controlul asupra encalvei separatiste azere Nagorno Karabah în favoarea Azerbaidjanului, după un război de şase săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.