Israelul a efectuat atacuri aeriene vizând ţinte islamiste în Fâşia Gaza, în noaptea de joi spre vineri, ca represalii faţă de lansarea unor baloane incendiare din enclava palestiniană care au provocat patru incendii în Israel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri israeliene au atins tabere de antrenament, fără să rănească pe cineva, declară surse în domeniul securităţii din cadrul mişcării islamiste palestiniene Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

Palestinienii vor ca prin aceste lansări de baloane incendiare să exercite presiuni asupra Israelului pentru a slăbi blocada impusă enclavei, conslidată în războiul din mai.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat AFP aceste atacuri.

”În urma unui incendiu criminal cu baloane (incendiare lansate) către teritoriul israelian, avioane de luptă ale Tsahal au atacat o instalaţie de producţie de armament aparţinând Hamas”, a anunţat într-un comunicat armata israeliană, citată de Reuters.

Baloane incendiare lansate din Fâşia gaza au provocat joi patru incendii în Israel, au anunţat pompierii israelieni.

”Patru incendii au izbucnit în regiunea Eshkol”, în apropiere de Fâşia Gaza, au precizat pompierii, adăugând că experţi au conchis că sursa acestor incendii sunt baloane incendiare.

Incendiile, de mică amploare, au fost stinse rapid, au anunţat pompierii.

Aviaţia israeliană a bombardat la 18 iunie ţinte aparţinând Hamas în Fâşia Gaza, ca represalii faţă de alte lansări de baloane incendiare către Israel.

Acesta este al doilea bombardament israelian de la intrarea în vigoare, la 21 mai, a unui armistiţiu care a pus capăt unui război de 11 zile cu Hamasul.

De la 10 la 21 mai, 260 de palestinieni au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, inclsuiv combatanţi şi copii, potrivit autorităţilor palestiniene. Tiruri de proiectile din Fâşia Gaza au ucis în Israel, în acest război, 13 persoane, inclusiv un militar, o adolescentă şi un copil, potrivit oliţiei şi armatei israeliene.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat joi, la o ceremonie militară, că Israelul ”nu se bucură să se bată”, dar că, dacă este ”necesar” s-o facă, ”nu va ezita”, printr-un ”răspuns masiv şi puternic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.