Preşedintele american Joe Biden şi Prima Doamnă Jill Biden a efectuat o vizită la Surfside, unde a fost întreruptă căutarea unor eventuali supravieţuitori, în urma surpării imobilului Champlain Towers, în cadrul căreia s-a întâlnit cu echipe de salvare şi a discutat cu rude ale celor 18 victime şi ale celor 140 persoanelor date dispărute în continuare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc”, a repetat Joe Biden într-o întâlnire cu un grup de bărbaţi şi femei care au participat la primele operaţiuni de salvare. ”Ceea ce faceţi aici este incredibil”, a apreciat preşedintele american.

Operaţiunile de salvare au fost suspendate, din cauza pericolului de la locul dramei.

”Am fost nevoiţi să întrerupem operaţunile (...) din cauza unor îngrijorări” cu priviren la partea imobilului care a rămas în picioare după surpare, a anunţat într-o conferinţă de presă primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

Vizita cuplului prezidenţial nu are ”niciun impact” asupra căutării disperate a unor eventuali supravieţuitori, care urmează să fie reluată imediat ce se asigură securitatea echipelor, a anunţat ea.

Pompierii au evocat ”mişcări îngrijorătoare” în ceea ce a mai rămas din structura imobilului, care riscă să se surpe, la rândul ei, cel puţin parţial.

Cea mai mare parte a imobilului Champlain Towers, de 12 etaje, s-a surpat la 24 iunie, către ora locală 1.20 (8.20, ora României), într-un nor de praf, una dintre cele mai grave catastrofe urbane din istoria Statelor Unite.

Preşedintele american s-a întâlnit, în cursul vizitei, cu guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, într-o rară demonstraţie a unui consens al celor două tabere politice, care se află la cuţite.

Un singur adolescent a fost scos în viaţă dintre dărâmături, în primele ore ale operaţiunilor de salvare

De atunci, cu fiecare oră care trece, speranţa găsirii altor eventuali supravieţuitori se dispează.

Între persoanele date dispărute se află zeci de latinoamericani originari din Argentina, Columbia, paraguay, Chile şiUruguay.

Familiile lor ”nu ştiu nimic” despre ei, iar aceasta este una dintre peroadele ”cele mai perculoase psihologic” pe  care o poate traversa o persoană, declară o terapeută care venit din Israel cu o echipă de salvatori, Raphael Poch.

Ipotea unor lipsuri în întreţinerea clădirii a fost evocată drept o posibilă cauză a dramei, însă nu există un răspuns clar, iar corpurile victimelor sunt scoase dintre dărâmături cu greu, în urma unor căutări complexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.