Preţurile petrolului au crescut joi cu circa 2%, în urma indiciilor că producătorii din cadrul OPEC+ ar putea creşte producţia mai lent decât era aşteptat pentru lunile următoare, în timp ce cererea mai mare la nivel global va continua, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului Brent a avansat cu 1,7%, la 75,85 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului West Texas Intermediate a urcat cu 2,3%, la 75,12 dolari pe baril.

În timpul tranzacţiilor, ambii indicatori au atins cele mai ridicate niveluri de după octombrie 2018.

La reuniunea OPEC+, participanţii au înclinat spre creşterea producţiei de petrol cu aproximativ 2 milioane de barili pe zi, între lunile august şi decembrie, a declarat o sursă apropiate discuţiilor.

Majorirările lunare ale livrărilor statelor din OPEC+, între care şi Rusia, vor fi de sub 500.000 de barili pe zi.

”Cred cu convingere că, pe termen scurt, OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită vor dori să preseze ţările consumatoare şi să impună un preţ mai mare pentru a recupera pagubele de anul trecut”, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.