Un bărbat condamnat la moarte după ce a fost găsit vinovat de o triplă crimă extrem de violentă, John Hummel, în vârstă de 45 de ani, primul care a obţinut o amânare a execuţiei din cauza pandemiei covid-19, a fost executat în statul american Texas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Hummel a fost executat prin administrarea injecţiei letale, la penitenciarul din Huntsville, iar moartea sa a fost constată miercuri, la ora locală 18.49 (joi, 2.50, ora României).

El şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi socrul, iar apoi şi-a bătut până la moarte, cu o bâtă de base-ball, fiica în vârstă de cinci ani, după care a incendiat domiciliul, la Fort Worth, în sudul Statelor Unite.

Potrivit procurorilor, el voia să-şi refacă viaţa împreună cu altă femeie.

El ar fi urmat să fie executat la 17 martie 2020, însă o Curte de Apel a amânat execuţia în utimul moment, ”având în vedere criza sanitară”.

Judecătorii au subliniat că o execuţie necesită ”resurse uriaşe”, adică zeci de gardieni ai închisorii, avocaţi, martori, susceptibili să răspândească covid-19.

Ulterior, toate execuţiile au fost suspendate timp de luni de zile în restul ţării.

Texasul, statul american care aplică cel mai mult pedeapsa capitală, a reluat execuţiile la 19 mai, când l-a executat pe Quintin Jones, un afroamerican care şi-a ucis bunica.

De la începutul lui 2021, în afara Texasului, numai Guvernul federal a pus în aplicare trei execuţii, chiar înainte de plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.