Google lucrează la o modalitate prin care posesorii smartphone-urilor cu Android să poată stoca o versiune digitală a certificatelor de vaccinare împotriva COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul american anunţă că a deschis API-ul Passes, pentru ca acesta să poată fi folosit pentru stocarea şi accesarea simplă şi sigură a certificatelor de vaccinare anti-COVID, care vor fi numite, în sistemul dezvoltat de Google, carduri COVID.

Sistemul se va baza pe susţinerea şi informaţiile furnizate de autorităţile medicale autorizate să distribuie vaccinuri şi de guverne. 

În cazul vaccinurilor, cardurile COVID vor afişa numele pacientului, vaccinul făcut şi datele la care acesta a fost făcut, precum şi codul QR care poate fi scanat la admiterea în regiunile în care prezenţa este condiţionată de vaccinare sau de prezenţa anticorpilor în sistemul imunitar.

Cardurile COVID vor putea fi generate pe baza informaţiilor furnizate de site-urile locale autorizate şi pe cele incluse în e-mail-urile de confirmare.

Google promite că nu va salva, nu va accesa şi nu va folosi informaţiile personale pentru a targeta cu reclame utilizatorii care vor folosi viitoarea facilitate.

Nu se ştie când va fi implementat suportul pentru certificate, însă, prima oară, acesta va fi disponibil în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.