Ford Motor a anunţat miercuri că va opri activităţile la mai multe fabrici nord-americane, timp de câteva săptămâni, în iulie şi august, din cauza deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest deficit de cipuri va costa compania 2,5 miliarde de dolari în acest an şi va duce la reducerea la jumătate a producţiei de vehicule în trimestrul al doilea, a anunţat în aprilie compania cu sediul în Dearborn, Michigan.

"În timp ce continuăm să producem vehicule noi, prioritizăm finalizarea vehiculelor clienţilor noştri care au fost asamblate fără anumite piese din cauza penuriei de semiconductori din întreaga industrie", a anunţat Ford într-un comunicat.

Sl doilea mare prroducător american de vehicule a declarat că fabrica sa de asamblare din Chicago, care produce SUV-uri Explorer, va fi închisă din săptămâna care debutează cu 5 iulie până în săptămâna din 26 iulie. Fabrica va funcţiona în două schimburi în săptămîna care începe din 2 august.

Compania a declarat că va închide şi linia de producţie a unuia dintre cele mai bine vândute vehicule, camioneta F-150, la fabrica de asamblare din Kansas City, pentru câteva săptămâni, de luna viitoare.

Fabrica de asamblare din Michigan, Ford, care a început recent să livreze SUV-urile Bronco, va opri activităţile timp de două săptămâni, în iulie, din cauza lipsei anumitor piese auto, a spus compania, adăugând că acest lucru nu are legătură cu lipsa cipurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.