Ministerul Transporturilor a transmis, miercuri seară, că directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, va fi revocat din funcţie, după reţinerea de către DNA. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că la instituţie era un control în derulare, după ce Daniel Manole a dispus, în luna martie, retragerea unei nave plecate în misiune de salvare a unor marinari din Ucraina, întrucât condiţiile meteo erau dificile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Transporturilor a transmis, miercuri seară, că Daniel Manole va fi revocat din funcţia de director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare în cursul zilei de joi.

Ministerul precizează că acesta era în funcţie din 2020, iar navele la care fac referire procurorii au fost cumpărate în anii trecuţi.

”Am văzut într-un comunicat al DNA că a fost pus sub acuzare şeful acelei agenţii care ar trebui să salveze oamenii de pe mare, dacă vă aduceţi aminte cel cu barca care nu a reuşit să iasă din port, când s-a scufundat acel vapor ucraiean. Noi, în paralel, asta face concidenţa, avem chiar acolo un corp de control pe tema  - pentru că m-am uitat şi m-a înfuriat atunci când acea navă nu a putut să meargă la intervenţie – şi mi s-a spus că nu poate să meargă pe vreme rea. Păi cum, noi cumpărăm şi dăm zeci de milioane pe o navă care, pe vreme rea, când ai nevoie să faci intervenţia, nu poate ieşi din port?”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Antena 3.

Ministerul Transporturilor a precizat că raportul este în faza finală şi va fi pus la dispoziţia anchetatorilor.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu şi luare de mită. Dosarul vizează achiziţia la suprapreţ a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, dar şi condiţiile în care a fost realizată tranzacţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.