Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiect de lege prin care valoarea indicatorului social de referinţă este actualizată, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 295 de deputaţi au votat pentru adoparea propunerii legislative.

Iniţiativa de lege vine să completeze legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

„Indicatorul social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă. Valoarea anuală a indicatorului social de referinţă este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anuale”, conform propunerii legislative.

Pe 10 aprilie 2018, proiectul a fost respins de către Senat, însă votul de adoptare al Camerei a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.