Producţia de lapte a crescut în România, în 2020, cu 1,2%, la 46,697 milioane hectolitri, faţă de 2019, în timp ce producţia de ouă a scăzut cu 2,4%, la 5.428 milioane bucăţi, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a scăzut în anul 2020 faţă de anul 2019 la toate speciile de animale şi păsări. Producţia de lapte a crescut în anul 2020 faţă de anul 2019, iar producţiile de lână şi de ouă au scăzut. În anul 2020 comparativ cu anul 2019 s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consuma scăzut cu 4,7% la ovine şi caprine, cu 4,2% la păsări, 4,1% la porcine şi cu 3,4% la bovine; producţia totală de lapte a fost cu 1,2% mai mare; producţia de lână a scăzut cu 3,2%; producţia de ouă a scăzut cu 2,4%", arată datele INS.

În anul 2020 comparativ cu anul 2019, în structura producţiei de carne nu au intervenit modificări semnificative.

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2020 a fost de 40.049.000 hectolitri, cu 463.000 hectolitri (+1,2%) peste nivelul anului precedent. S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+5,9%), Centru (+5,5%), Nord-Vest (+3,5%), Nord-Est (+2,3%), Vest (+1,6%) şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-5,4%), Sud-Vest Oltenia (-3,7%), Sud-Muntenia (-2,6%).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.