Senatul a adoptat luni, decizional, propunerea UDMR privind desfiinţarea structurii regionale a Inspectoratului de Stat de Construcţii. Nivelul regional al ISC este desfiinţat conform reformei instituţionale propuse de Ministerul Dezvoltării, arată Uniunea într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Propunem instituţii publice mai eficiente dar cu un impact bugetar mai mic. Senatul a adoptat astăzi propunerea Ministerului Administraţiei privind reforma instituţională a ISC. Este o măsură necesară având în vedere că nicio altă instituţie din subordinea ministerului nu avea trei niveluri, iar această organizare s-a dovedit a fi ineficientă”, a subliniat ministrul Dezvoltării Cseke Attila care este şi iniţiatorul legii.

Acesta a adăugat că va fi păstrat nivelul instituţiei care se află cel mai aproape de cetăţean, cel judeţean, pentru că majoritatea sarcinilor ISC erau îndeplinite de inspectorii judeţeni.

„ISC are atribuţia de a verifica construcţiile, însă multe dintre atribuţiile inspectorilor judeţeni sunt aceleaşi cu cele ale inspectorilor regionali, şi există o suprapunere şi între atribuţiile nivelului regional şi cel central. „În urma desfiinţării nivelului regional al ISC vor fi desfiinţate 20 de posturi de conducere şi, în total, 160 de funcţii, însemnând aproximativ 3 milioane de lei economisiţi din bani publici”, a explicat liderul senatorilor UDMR Turos Lóránd, conform sursei citate.

Potrivit datelor deţinute de minister inspectoratul regional Sud-Est are angajaţi dar nu şi inspector, astfel nu îşi poate deservii atribuţiile.

Totodată, a spus senatorul UDMR, în 2020 un inspector judeţean din Covasna a avut, în medie, 72,4 lucrări de verificat, în timp ce un inspector regional din aceeaşi regiune a inspectat doar 25,5 construcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.