Ministerul britanic al Apărării anunţă duminică faptul că a lansat o anchetă după ce ”un membru al publicului” a descoperit documente ”sensibile” - aproximativ 50 de pagini, marţi, în spatele unei staţii de autobuz, în sudul Angliei, inclusiv despre trecerea recentă a unui distrugător din cadru Marinei Regale britanice (Royal Navy) prin largul Crimmei, potrivit BBC -, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Apărării a fost informat (...) cu privire la un incident în care documente sensibile referitoare la apărare au fost găsite de către un membru al publicului”, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului, precizând că această pierdere a fost semnalată de către un angajat.

”Ministerul ia securitatea informaţiilor extrem de în serios, iar o anchetă a fost deschisă”, anunţă el.

Potrivit BBC, aceste docmente - clasificate -, în total aproximativ 50 de pagini, inclusiv corespondenţă şi prezentări în PowerPoint - au fost găsite marţi dimineaţa în spatele unei staţii de autobuz, în Kent, în sudul Angliei, un morman umed.

Unele documente evocă o prezenţă britanică în Afganistan după retragerea forţelor internaţionale.

Alte documente privesc o posibilă reacţie a Rusiei faţă de trecerea, miercuri, a unei nave Royal Navy, HMS Defender, la Marea Neagră, în largul Peninsulei ucrainene Crimeea, anxată de Rusia în 2014.

Armata rusă a anunţat că a tras focuri de avertisment împotriva distrugătorului britanic.

Guvernul britanic a dezminţit însă acest lucru şi a evocat ”exerciţii de tir” ruseşti şi ”o trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene”.

Potrivit acestor documente, Guvernul a luat în calcul o eventuală reacţie agresivă a Rusiei.

”Aşa cum publicul se poate aştepta, Ministerul Apărării planifică cu precauţie”, ceea ce ”include o analiză a tuturor factorilor potenţiali care afectează decizii operaţionale”, subliniază purtătorul de cuvânt, referindu-se la HMS Defender.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.