Donald Trump a lansat în mod oficial campania alegerilor americane de la jumătate de mandat, în Ohio, unde a susţinut un lung discurs în care a reiterat acuzaţii cu privire la o falsă fraudă electorală, după ce a fost înfrânt în alegerile prezidenţiale de către Joe Biden, într-o atmosferă a mitingurilor la care ţine şi are privirea aţintită asupra alegerilor prezidenţiale din 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a fost ”primul miting al alegerilor din 2022”, a subliniat el, un eveniment organizat în susţinerea unui candidat republican în alegerile legislative.

”Vom recuceri Camera (Reprezentanţilor), vom recuceri Senatul”, apreciază el.

Fostul preşedinte republican a abordat, într-un lung discurs, de o oră şi jumătate, toate temele sale predilecte şi a zugrăvt un portret al unei Americi care se îndreaptă în fugă ”către pieirea sa” sub succesorul său Joe Biden.

El şi-a reiterat acuzaţiile cu privire la ”furtul” alegerilor de către democraţi în 2020.

”Noi am câştigat alegerile de două ori şi este posibil să trebuiască să le câştigăm a treia oară”, a declarat el, în aclamaţiile a mii de susţinători, reuniţi la Wellington, în apropiere de oraşul indistrial Cleveland.

Magnatul în domeniul imobiliar, în vârstă de 75 de ani, nu a recunoscut încă, în mod explicit, victoria succesorului său în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

”Joe Biden este pe cale să ne distrugă naţiunea, chiar sub ochii noştri”, a tunat el.

”Cine dracu' ştie ce se va întâmpla în 2024. Poate că nu vom mai avea nici măcar o ţară!”, a exclamat el.

Unii susţinători au campat de mai multe zile la locul mitingului, pentru a fi siguri că-l văd pe miliardar.

În mulţime se purtau tricouri cu mesajul ”Trump 2024”, cu scopul de a-l motiva pe miliardar, care lasă să planeze perspectiva unei noi candidaturi.

”Am venit aici pentru a-l susţine pe Trump, pentru ca el să candideze în alegerile prezidenţiale” din 2024, a declarat AFP Philip Mesi, în vârstă de 52 de ani, care aştepta în picioare, înainte de evenment, în căldura verii.

”Biden este oribil. Nu face treabă bună”, în timp ce ”Trump a creat locuri de mncă”, apreciază el.

Joe Biden ”este cel mai rău preşednte care există”, apreciază Laura Benas, în vârstă de 57 de ani care, la fel ca mulţi alţii de la adunare, nu crede în înfrângerea republicanilor în 2020 şi care vorbeşte despre o ”corupţie foarte profundă în Guvernul american”.

Dat afară de pe reţelele de socializare după atacul sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie, tribunul a susţinut deja două mari discursuri publice după ce a plecat de la Casa Albă.

Însă atmosfera saloanelor conservatoare nu a semănat deloc cu atmosfera acestor mitinguri, la care fostul preşedinte interpelează neîncetat un public surescitat.

Trump, care a promis să joace un rol important în alegerile-cheie de la jumătate de mandat (”midterms”) din noiembrie 2022, şi-a confirmat strategia de susţinere a unor candidaţi pro-Trump.

El se duce miercuri în Texas, într-o vizită la zona de frontieră cu Mexicul, în care urmează să revină asupra imigraţiei clandestine, unul dintre subiectele centrale ale preşedinţiei sale. La 3 iulie, el urmează să organizeze alt mare miting, la Sarasota, în Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.