Patru femei au murit în urma surppării unui imobil rezidenţial vechi, în cartierul al-Attarine, situat în centrul oraşului Alexandria, în nordul Egiptului, anunţă sâmbătă un reprezentant al forţelor de securitate egiptene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această clădire veche, situată pe strada Morsi Badr, în cartierul al-Attarine, s-a surpat vineri.

Agenţi din cadrul Protecţiei Civile au reuşit să ”salveze patru persoane” dintre dărâmături, inclusiv o femeie rănită, declară oficialul sub protecţia anonimatului.

În centrele oraşelor Alexandria şi Cairo, în care se află numeroase clădiri care datează din secolul al XIX-lea şi începutul secoluui XX, a locuit mult timp burgezia egipteană şi şi-au avut sediile instituţii publice importante.

Atât în capitală, cât şi în al doilea cel mai important oraş egiptean, multe dintre aceste imobile sunt în prezent dărăpănate sau abandonate.

Clădirea - cu cinci etaje - care s-a surpat vineri a făcut obiectul unui ordin de renovare în 2018, potrivit paginii pe Facebook a guvernoratului Alexandria.

Autorităţile au dispus atunci ca ultimul etaj să fie demolat.

Numeroase clădiri s-au surpat în ultimii ani în Egipt, omorând numeroşi oameni, atât din cauza vechimii imobilelor, cât şi a nerespectării legislaţiei cu privire la urbanism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.