Vicepremierul Dan Barna a precizat că va discuta săptămâna viitoare cu ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă şi cu şeful DSU Raed Arafat pentru a analiza posibilitatea redeschiderii turismului balnear din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O să am o întâlnire chiar şi săptămâna viitoare şi cu doamna ministru al Sănătăţii şi cu domnul Arafat, tocmai pentru a vedea, comparativ cu modelele din alte ţări, în ce măsură este posibilă în prima fază deschiderea acestor clinici balneare şi a acestor centre de tratament balnear din ţară, pentru că uşor, uşor, restricţiile se reduc şi atunci probabil că şi acest pas ar putea să fie făcut, dar aştept şi opinia specialiştilor în perioada următoare. Şi după ce avem această decizie luată, evident şi pe mai departe, în ce măsură aceste clinici ar putea contribui la tratamentele persoanelor cu simptome post-COVID. O întrebare care revine, şi ieri am fost întrebat la alt eveniment acest lucru, despre gimnastica pulmonară. E într-adevăr un subiect care este important pentru cetăţeni”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sibiu, după ce vicepremierul a luat parte la Adunarea Generală a Alianţei pentru Turism.
 
La rândul său, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) Nicu Rădulescu a avertizat că România riscă să îşi piardă personalul medical din staţiunile balneare închise din martie 2020, de la începutul pandemiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.