Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că sunt active 96 de focare de pestă porcină africană, în ultima săptămână fiind înregistrate şapte focare noi şi 14 cazuri la mistreţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANSVSA, în 24 iunie erau active 96 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 2 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 34.708 de porcine.

Din 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.179 de focare de pestă porcină africană.

Totodată, în perioada 18-24 iunie, au fost înregistrate 7 focare noi de PPA: 3 în judeţul Teleorman şi câte în unul în Bistriţa-Năsăd, Gorj, Satu Mare şi Sălaj.

În acelaşi interval, au fost stinse 41 de focare de PPA: 16 în Sibiu, 10 în Alba, câte 5 în Maramureş şi Mureş, două în Buzău şi câte unul în  Bistriţa-Năsăud, Constanţa şi Sălaj.

Conform ANSVSA, de la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.769 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Dintre acestea, în intervalul 18-24 iunie au fost înregistrate 14 cazuri noi de PPA la mistreţi: 3 în judeţul Satu Mare (mistreţi vânaţi), câte două în Bistriţa-Năsăud (mistreţi găsiţi morţi) şi Mureş (mistreţi găsiţi morţi) şi câte un caz în judeţele Bacău (mistreţ vânat), Cluj (mistreţ găsit mort), Dâmboviţa (mistreţ vânat), Gorj (mistreţ găsit mort), Hunedoara (mistreţ găsit mort), Maramureş (mistreţ găsit mort) şi Vâlcea (mistreţ găsit mort).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.