In sezonul cald, este necesar un sistem de climatizare care sa te ajute sa rezisti mai usor la temperaturile de afara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totusi, un aparat de aer conditionat multisplit nu este intotdeauna usor de instalat. Procesul necesita atentie, deoarece greselile pot cauza defectiuni. Este important sa iei in calcul atat amplasarea unitatilor interne, cat si legatura dintre traseul vidat in prealabil. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum trebuie pozitionate unitatile in interior?

Fiecare unitate trebuie sa ofere un flux de aer cat mai uniform, in raport cu suprafata. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca nu indrepti produsul prea aproape de tine sau de alti membri ai familiei. Nu doar ca ar fi neplacut sa stai exact unde vine aerul, dar acest lucru provoaca reactii alergice, precum si raceli. Ulterior, ar fi bine sa analizezi inaltimea peretilor.

Un montaj optim nu se realizeaza la jumatate, asa cum ar crede multe persoane. In schimb, amplasarea trebuie sa aiba loc la o distanta de 5-10 cm fata de tavan. Randamentul final este influentat de puterea dispozitivului. Datorita faptului ca sunt disponibile mai multe unitati, riscul de a se raspandi un aer neregulat in incaperile adiacente este unul redus.

Cum se amplaseaza unitatea externa?

Unitatea externa a unui sistem de aer conditionat multisplit vine la pachet cu specificatii de montaj realizate de producator. In general, instalarea trebuie sa aiba loc in apropierea ferestrelor, fara sa le obtureze. Pe langa asta, accesul in caz de interventie trebuie sa poata fi efectuat intr-un mod simplu. Amplasarea poate avea loc inclusiv in locuri unde lumina naturala nu ajunge, deoarece exista materiale anticorozive care protejeaza piesele si componentele din interiorul dispozitivului.

Cum se instaleaza furtunul de evacuare pentru condens?

Acest furtun trebuie amplasat in pozitie oblica fata de unitate. Nu uita faptul ca trebuie sa-l cureti si sa-l desfunzi pe tot parcursul anului. Lungimea traseului frigorific nu poate depasi 7 ml in cazul aparatelor clasice. Aparatele care dispun de tehnologie Inverter pot avea insa o distanta de pana la 15 ml.

Nerespectarea acestor limite afecteaza performantele sistemului de aer conditionat multisplit intr-un mod negativ. Lungimea traseului are legatura si cu consumul de energie. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa dispui de aparate din categoria A sau A+. Acestea sunt mai scumpe in mod initial, dar pe termen lung te ajuta sa faci economii la factura de curent.

Ce trebuie sa stii despre instalarea unui aparat de aer conditionat in baie?

Un sistem de climatizare multisplit s-ar putea sa nu functioneze intr-un mod optim atunci cand o unitate se afla intr-o baie. Motivul este legat de existenta aburilor, a fumului si a temperaturilor foarte ridicate. De asemenea, nu este recomandata nici instalarea intr-o bucatarie. Fluxul de aer afecteaza alte aparate electrice si electrocasnice.

Totusi, daca iti doresti neaparat o unitate de aer conditionat multisplit in bucatarie, tine-o la distanta fata de aragaz si de alte surse de foc. Curatarea filtrelor produsului trebuie realizata in mod constant. Inainte de functionare, ar fi bine sa efectuezi o verificare completa pentru circuit. Impamantarea si folosirea unei sigurante sunt necesare pentru protectia fata de umiditate. La un magazin online ca Vollmax dispui de asistenta speciala pentru montajul unui aer conditionat multisplit si esti indrumat in alegerea solutiei potrivite pentru nevoile tale!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.