Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat că social-democraţii vor ataca la CCR legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă lreferitoare mecanismul gradual de implementare a contribuţiei personale suportate de asiguraţi, dar după ce va fi adoptată de către Parlament

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mai multă sănătate pentru bogaţi, mai puţină pentru cei sărăci! Aşa înţelege puterea de dreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, şi aşa subfinanţat, pentru a-i da clinicilor private. Astfel, rămân mai puţini bani la dispoziţia spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistenţă medicală gratuită mai puţină şi de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetăţenilor - cei care nu-şi permit coplata la clinicile private. Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătăţii!
 
Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanţa guvernului. În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituţional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.  Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcţia de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR. 
 
Vom ataca la Curtea Constituţională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare”, a scris Gabriela Firea vineri pe Facebook. 
 
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede că, de la 1 iulie, intră în vigoare măsura contribuţiei personale pentru pacienţii care se adresează furnizorilor privaţi de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate pentru spitalizare continuă pentru cazurile acute. „Vorbim despre contribuţie personală, şi nu despre coplată. Coplata este altceva decât contribuţia personală. Contribuţia personală reprezintă o diferenţă dintre tariful decontat (...) şi cel perceput de un furnizor privat de servicii medicale„, a explicat preşedintele CNAS Adrian Gheorghe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.