În total 18 persoane au murit, iar alte 16 au fost rănite vineri în incendiul unei şcoli de arte marţiale, în centrul Chinei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducătorul instituţiei, situată în provincia Henan, a fost arestat, potrivit unui comunicat oficial.

Majoritatea victimelor sunt elevi ai şcolii, cu vârsta cuprinsă între şapte şi 16 ani, scrie presa locală.

Incendiul a fost stins, anunţă într-un comunicat comitatul Zhecheng, în care se află şcoala.

Sinistrul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în timp ce 34 de interni se aflau la primul etaj al şcolii, potrivit unor funcţionari, citaţi de site-ul Beijing Toutiao News. 

Răniţii - dintre care patru se aflau în stare gravă - au fost trimişi la un spital, unde un mediac a dat asigurări că ”s-a făcut totul” pentru a-i salva, potrivit site-ului.

Incendiile sunt frecvente în China, iar zeci de oameni au murit în ultimii ani în incendii de vegetaţie sau în instalaţii industriale.

Un incendiu s-a soldat cu 19 morţi, la sud de Beijing, la sfârşitul lui 2017, într-un hotel în care erau găzduiţi migranţi interni. În urma acestei drame, a avut loc o campanie de distrugere a locuinţelor ilegale ale migranţilor, iar mulţi au fost nevoiţi să se întoarcă în provinciile lor natale.

Incendiul de vineri are loc în contextul în care regimul chinez al lui Xi Jinping consolidează măsurile de securitate în toate direcţiile, odată cu apropierea marcării a 100 de ani de când Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) se află la putere, la 1 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.