Prim-ministru Florin Cîţu a declarat că nu are, la acest moment, argumentele care să susţină propunerea lui Dan Barna privind scoaterea adresei de domiciliu de pe cartea de identitate. „Nu am avut o discuţie cu domnul Dan Barna pe acest subiect, dar sunt deschis. Vreau să ascult, să văd care sunt argumentele şi după aceea vom lua o decizie”, a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am în acest moment argumentele care susţin o astfel de idee. Nu am avut o discuţie cu domnul Dan Barna pe acest subiect, dar sunt deschis. Vreau să ascult, să văd care sunt argumentele şi după aceea vom lua o decizie. În acest moment nu ştiu exact care sunt argumentele pentru a elimina această informaţie de pe cartea de identitate din România”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Guvern dacă este oportună ideea liderului USR PLUS Dan Barna de a nu mai apărea adresa de domiciliu pe actul de identitate.

Dan Barna a anunţat, marţi, că USR PLUS va propune la şedinţa coaliţiei ca domiciliul să nu mai fie pe cartea de identitate. „Asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a adăugat vicepremierul.

„Un alt element important pe care îl vom discuta în coaliţie şi îl vom propune colegilor noştri este acela de a nu mai avea, cum este situaţia foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciliului pe cartea de identitate pentru că asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a afirmat Dan Barna, marţi la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Politic al USR PLUS.

El a adăugat că în foarte multe ţări domiciliul nu este o componentă a identităţii persoanei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.