Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi, că directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Ciolpani şi-a dat demisia în urma scandalului izbucnit după ce o fată de 15 ani a băut alcool în unitatea de învăţământ şi a fost închisă de un profesor în sala de sport. "(...) trebuie să înţelegem că este o culpă comună, a elevei, este o culpă a colegilor care au distribuit pe reţele sociale fotografii care nu ar fi trebuit distribuite, a profesorilor şi a directorului care şi-a prezentat demisia", a subliniat Cîmpeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi, în conferinţa de presă susţinută după şedinţa de Guvern, despre incidentul de la Şcoala din Ciolpani, unde o fată care a băut alcool în şcoală a fost închisă în sala de sport de un profesor.
 
"Este ceva absolut inadmisibil. Îmi place să cred că este singura şcoală din România în care s-a întâmplat acest lucru", a afirmat el.
 
Ministrul Educaţiei a adăugat că a solicitat o informare completă la Inspectoratul Şcolar Ilfov, pe care a primit-o, şi a solicitat soluţii.
 
"În urma analizei, Inspectoratul Şcolar Ilfov a solicitat demisia doamnei director din Şcoala Gimnazială nr 1 Ciolpani, iar ieri după-amiază doamna director şi-a înaintat demisia pentru grave deficienţe în care se înscrie, printre altele, şi ceea ce aţi menţionat", a anunţat el.
 
Cîmpeanu a susţinut că în acest caz culpa este una comună.
 
"Da, dar trebuie să înţelegem că este o culpă comună, a elevei, este o culpă a colegilor care au distribuit pe reţele sociale fotografii care nu ar fi trebuit distribuite, a profesorilor şi a directorului care şi-a prezentat demisia", a subliniat Cîmpeanu.

Poliţiştii din Ilfov, care au deschis o anchetă după ce o fată de 15 ani ar fi băut alcool în şcoală şi ar fi fost închisă în sala de sport de un profesor, ea fiind aproape în comă alcoolică, au decis să trimită dosarul Tribunalului cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT. Totodată, colegii fetei ar fi distribuit pe telefoane imagini cu adolescenta în ipostaze indecente.

"În temeiul sesizării din data de 11 iunie a.c., formulată de membri ai Consiliului de Administraţie şi mai mulţi preşedinţi de clasă, din cadrul unei instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Ilfov, poliţiştii Staţiunii Snagov au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate", a anunţat, miercuri, Poliţia Judeţeană Ilfov.
 
În urma cercetărilor, poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni, respectiv de pornografie infantilă, omisiunea sesizării şi act sexual cu un minor. 
 
"Având în vedere cele de mai sus, la data de 23 iunie a.c., dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare a competenţei materiale către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", a precizat sursa citată.
 
Potrivit stirileprotv.ro, ancheta a început după ce o fată de 15 ani, elevă în clasa a opta la o şcoală din Ciolpani, a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, iar apoi a fost găsită de un profesor şi închisă în sala de sport, fiind aproape în comă alcoolică. La finalul programului, ea a fost lăsată să plece acasă, însă a ajuns doar până într-un parc din apropiere, unde a fost găsită de un părinte.
De asemenea, copiii ar fi distribuit pe telefoane fotografii indecente cu fata, care ar fi fost făcute în afara şcolii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.