Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat şi trebuie găsită o soluţie în acest sens. ”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe altă soluţie nu văd”, susţine premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat”, a afirmat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu, întrebat dacă există o falie între Parlament şi Guvern.

Întrebat, de asemenea, cum se explică faptul că se blochează în Parlament proiectele Guvernului, Cîţu a afirmat: ”Deocamdată nu se explică”.

Premierul a dat mai multe exemple de proiecte ale Guvernului care s-au blocat în Parlament.

”Ne-am asumat reforma cu toţii. Nu se poate Guvrnul să ia nişte decizii (...) şi apoi să rămână prin Parlament pe acolo”, a declarat Cîţu, precizând că a ridicat această problemă în cadrul coaliţiei.

”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe (...) altă soluţie nu văd (...) Nu voi aştepta după Parlament să se horărască”, a adăugat premierul, precizând că doreşte continuarea reormelor în toate domeniile.

”Guvernul îşi va asuma reformele (...) sunt sigur că nu vor fi împotriva noastră în coaliţie, dar eu spun că trebuie să grăbim ritmul (...) trebuie să semnalez aceste lucruri”, a mai declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se vor schiba lucruri în relaţia cu Parlamentul în cazul în care va deveni preşedintele PNL, Cîţu a declarat: ”Voi fi preşedinte după Congresul PNL şi se vor schimba lucrurile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.