Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că se discută din nou despre alocaţii în acest moment deoarece ”Parlamentul nu şi-a făcut treaba”. Cîţu anunţă că decizia coaliţiei a fost ca în acest an să existe o singură creştere a alocaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am un gust amar pentru că discutăm despre alocaţii în acest moment pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un amendament la Senat trecut în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum în ce direcţie vrea să meargă. Noi am avut o decizie  în coaliţie că vor creşte doar anul acesta alocaţiile. Dacă Parlamentul dorea să ia o altă decizie putea să rezolve”, a declarat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu.

”Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei”, a adăugat premierul.

Acesta anunţă că, la 1 ianuarie 2022, va exista o noua creştere cu 20%, fără a fi prevăzută o altă creştere anul viitor. 

”În acest moment, ordonanţa care va fi aprobată joi - dar este ceea ce avem acum, până în decembrie coaliţia poate să ia mai multe decizii - acum avem o decizie care arată o creştere cu 20% pentru 1 ianuarie 2022”,  a mai afirmat premierul. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.