Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, după şedinţa coaliţiei că s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului, fiind depusă o singură candidatură pentru acest post. Votul va avea loc, cel mai probabil, luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura”, a declarat, marţi seară, Ludovic Orban.

Acesta a explicat că procedura presupune audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen.

”Mâine vom convoca un plen, dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului (...) vom avea luni”, a mai declarat Orban.

Întrebat dacă va fi susţinut de întreaga coaliţie Avocatul Poporului, Orban a afirmat: ”Bineînţeles”.

Acesta afirmă că desfiinţarea Secţiei speciale şi Avocatul Poporului sunt două chestiuni diferite. 

După revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, în coaliţie s-a convenit ca postul să revină UDMR, favorit fiind  Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.