Delegaţia ugandeză a fost plasată în carantină până la 3 iulie, după ce un antrenor a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, sâmbătă, la sosirea în Japonia, în vederea Jocurilor Olimpice (23 iulie 8 august), au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei opt membri ai echipei ugandeze care au însoţit un antrenor cu test pozitiv pe aeroportul din Tokyo au fost declaraţi cazuri de contact şi au fost plasaţi în carantină până la 3 iulie.

Iniţial, membrii negativi ai delegaţiei au primit permisiunea de a merge în cantonamentul pe care şi l-au stabilit la Izumisano, lângă Osaka, în timp ce antrenorul a fost izolat.

"Dar responsabilii noştri medicali locali i-au intervievat pe cei opt membri şi au stabilit că sunt cazuri de contact ale persoanei care a avut un test pozitiv. Le cerem acum să rămână în hotelul lor până pe 3 iulie", a declarat pentru AFP un oficial din oraşul Izumisano, adăugând că autorităţile urmează să studieze posibilitatea de a le permite să se antreneze în aer liber, lângă hotel.

Acesta este primul caz pozitiv privind un participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa australiană de softball a fost prima delegaţie olimpică străină care a sosit în Japonia, la 1 iunie.

Postul public japonez NHK a precizat, sâmbătă, că toţi membrii echipei ugandeze au fost vaccinaţi şi au avut rezultate negative în ţara lor, înainte de a pleca în Japonia.

Această primă parte a delegaţiei ugandeze ar fi trebuit să sosească în Japonia, la 16 iunie, însă zborul cu care călătorea a fost anulat după o creştere a cazurilor Covid-19 în ţara de origine, potrivit presei locale.

Persoana pozitivă este un antrenor, vaccinat cu AstraZeneca. Comitetul Olimpic Ugandez a precizat că tehnicianul nu are simptome ale bolii Covid-19.

Întrega delegaţie a Ugandei care va participa la JO de la Tokyo este formată din 26 de persoane şi 30 de membrii ai staff-ului, toţi fiind vaccinaţi cu două doze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.