Un eveniment inclus în maratonul de vaccinare iniţiat de Primăria Braşov se desfăşoară, luni, la Biserica Neagră din municipiu, unde persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 vor fi primite în acorduri de orgă şi vor putea vizita gratuit lăcaşul de cult. Vaccinurile folosite sunt Pfizer şi Johnson & Johnson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Primarii USR PLUS pun umărul la campania de vaccinare şi continuă evenimentele dedicate imunizării anti-COVID. Biserica Neagră din Braşov îi primeşte luni, 21 iunie, pe cei care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, în acorduri de orgă", au transmis reprezentanţii USR PLUS.
 
Acesta este al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare "Liber la vaccinare, liber la viaţă!“, iniţiat de Primăria Braşov. "Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriaşilor şi personalului ecumenic, indiferent de cult. 
 
Cei care se imunizează vor putea vizita gratuit Biserica Neagră şi vor putea asista la concerte de orgă.
 
Vaccinarea se face, la alegere, cu serurile Pfizer (două doze) şi Johnson&Johnson (doză unică). Programul centrului mobil de vaccinare din Biserica Neagră este între orele 10.00 şi 19.00.
 
Biserica Neagră este prima din România care îşi deschide porţile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. În Marea Britanie, bisericile şi-au deschis porţile pentru imunizări încă de la sfârşitul anului trecut, iar în Sicilia, Italia, din luna aprilie a acestui an.
 
Potrivit Primăriei Braşov, Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvănean şi un simbol al oraşului. Biserica parohială evanghelică din Braşov, având hramul Sf. Fecioare Maria, şi-a primit numele ca urmare a marelui incendiu care a cuprins oraşul în 1689, când fumul şi flăcările i-au înnegrit zidurile. Biserica Neagră are o lungime de 89 de metri şi o lărgime de 23 de metri, fiind cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istanbul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.