Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri seară că 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în 150 de zile de când a preluat funcţia, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a creditat oamenii de ştiinţă, companiile farmaceutice, poporul american şi eforturile guvernului său.

Preşedintele a precizat că această campanie de vaccinare a pregătit terenul pentru ca cei mai mulţi dintre americani să aibă o vară relativ normală, pe măsură ce economia se redeschide şi patronii fac angajări.

„Ne îndreptăm spre o vară foarte diferită faţă de cea de anul trecut. O vară strălucitoare, una de bucurie”, a spus el.

Deşi Biden a marcat un punct de referinţă, este posibil să nu reuşească să îndeplinească un altul - obiectivul său ca 70% dintre adulţii americani să fie cel puţin parţial vaccinaţi până pe 4 iulie.

Per ansamblu, aproximativ 168 de milioane de adulţi din SUA (65,1% din populaţia cu vârste de peste 18 ani) au primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid până vineri, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Ritmul de vaccinare în SUA a scăzut semnificativ de la aproximativ 2 milioane de doze administrate zilnic, în urmă cu două luni.

Administraţia Biden insistă că şi dacă obiectivul de 70% nu va fi îndeplinit, acest lucru nu va influenţa mult revenirea de ansamblu a SUA, care este deja avansată faţă de previziunile făcute de preşedinte în urmă cu câteva luni.

Biden vrea să sărbătorească Ziua Independenţei ca „vară a eliberării” de coronavirus.

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a anunţat planuri pentru găzduirea lucrătorilor esenţiali şi familiilor lor pe Peluza Sudică, pentru o petrecere de 4 iulie cu grătar şi focuri de artificii. Sunt aşteptaţi mai mult de 1.000 de oameni la ceea ce va fi unul dintre cele mai mari evenimente din timpul administraţiei Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.