Regiunea capitalei portugheze urmează să fie plasată în carantină în weekenduri, a anunţat Guvernul, îngrijorat de o creştere a cazurilor de covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie vizează locuitorii a 18 municipaităţi din aglomeraţia Lisabonei, care nu vor mai putea pleca din regiune începând de vineri, de la ora locală 15.00 (17.00, ora României) şi până luni, la ora locală 6.00 (8.00, ora României).

Persoanele din afara acestei regiuni nu sunt, la rândul lor, autorizate să intre în zonă.

Potrugalia, o ţară cu zece milioane de locuitori, a înregistrat miercuri 1.350 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus - cel mai mare bilanţ zilnic de la sfârşitul lui februarie.

Cea mai mare parte a acestor cazuri au fost înregistrate la Lisabona.

Această creştere a contaminărilor are loc la o lună după ce Portugalia a deschis frontiera cetăţenilor Uniunii Europene (UE) şi Regatului Unit - care nu vor fi afectaţi de aceste interdicţii de deplasare impuse în weekenduri.

Această degradare a situaţiei sanitare la Lisabona ar putea fi explicată de prezenţa variantei indiene a SARS-CoV-2 (delta), care este dominantă în Regatul Unit, potrivit ministrului Mariana Silva Vieira.

Numărul spitalizărilor din cauza covid-19 a crescut uşor, în ultimele zile, iar două dintre principalele spitale din Lisabona - Santa Maria şi Pulido Valente - au instaşat săptămâna trecută paturi noi pentru bolnavi de covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.